Posibilități de finanțare în domeniul IT :

Tekwill

Tekwill oferă antreprenorilor din sectorul IT din Moldova cunoștințele, conexiunile și suportul necesar pentru a dezvolta produse de succes, a-și dezvolta afacerile mai rapid și a accesa oportunitățile existente pe piață.

Date de contact : office@tekwill.md+(373) 78 498 834

Pentru mai multe detalii

iHub Moldova

iHub oferă susținere antreprenorilor din Moldova în căutarea investitorilor internaționali pentru a construi noi afaceri și alte oportunități în domeniul dezvoltării afacerilor.

De asemenea oferă spațiu de coworking ce are menirea să dezvolte startupuri și să le susține în parcursul lor inovațional pentru Republica Moldova. Rezidenții beneficiază de spații de lucru adaptate tendințelor, necesităților și resurselor, dar și de posibilitatea de a întâlni potențiali parteneri, de a accesa evenimente antreprenoriale, de a profita de programe utile și de a beneficia de un transfer efectiv de know-how.

Date de contact : Ana Alcază, marketing manager, +37379781721, ana.alcaza@ihub.world

Pentru mai multe detalii

Moldovan Association of Information and Communications Technology Companies

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) este o organizație umbrelă a companiilor din domeniul TIC care are drept scop sporirea competitivității sectorului prin colaborarea cu guvernul, mediul academic, organizații similare.

ATIC dispune de un portofoliu de activități și servicii menite să contribuie la dezvoltarea sectorului TIC prin încurajarea alegerii unei cariere în IT, consolidarea comunităților TIC din Moldova, încurajarea utilizării TIC în business, promovarea unui mediu de business favorabil și echitabil în Republica Moldova. Unul dintre proiectele pe care ATIC le implementează este Proiectul „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” – Tekwil, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Scopul proiectului este de a dezvolta Centrul de Excelență în Domeniul TIC pe deplin funcțional și durabil în Moldova.

Contact person: Ana Chirița, Executive Director, adress: 28, Maria Cibotari street, Chișinau, MD 2012 ,Republic of Moldova
Phone/Fax: ‎373 22 887001, mob. ‎+373 79 002 866

Pentru mai multe detalii

Ghidul pentru investitori și rezidenți „Parcurile IT în Republica Moldova”

 

 

 

 

Ghidul pentru investitori și rezidenți „Parcurile IT în Republica Moldova” este un argument în plus pentru a alege Moldova ca destinație de investiție în sectorul IT.

Printre obiectivele creării parcului pentru TI se enumeră:
* Creșterea competitivității companiilor din industria TI;
* Susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din industria TI;
* Atragerea investițiilor străine și autohtone;
* Desfășurarea genurilor de activitate care creează produse cu valoarea adăugată înaltă;
* Dezvoltarea producerii în domeniul tehnologiei informației;
*Stabilirea parteneriatelor cu companii multinaționale din domeniul tehnologiei informației, cu scopul transferării practicilor pozitive și celor mai avansate cunoștințe în domeniu;
* Atragerea resurselor umane calificate;
* Crearea locurilor de muncă.

Pentru mai multe detalii